Muzej žena Crne Gore je osnovan da bi se na jednom mjestu okupili svi rasuti ili zanemareni podaci i dokumenta o životu žena u prošlosti Crne Gore.


Biblioteka   -    A    B    V    G    D    Đ    E    Ž    Z    I    J    K    L    LJ    M    N    NJ    O    P    R    S    T    Ć    U    F    H    C    Č       Š   

 
 

Crnogorski pravno istorijski rječnikAutor:  Dr Čedomir Bogićević


Izdavač:  Službeni list Crne Gore, Podgorica

Godina Izdanja:  2010

 

O knjizi

O piscu

Dr Čedomir Bogićević, pravnik i istraživač crnogorske pravne istorije. Rođen je 1950. u Danilovgradu. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Pravnom fakultetu u Beogradu. Objavio je petnaest knjiga i preko 150 naučnih i stručnih radova iz područja teorije i filozofije prava, ustavnoga, krivičnog, radnoga, upravnog i građanskoga prava, te crnogorske pravne istorije. Obavljao je odgovome dužnosti u oblasti pravosuđa, državne i lokalne uprave. Univerzitetski je predavač na nekoliko crnogorskih fakulteta i član Senata Udruženja pravnika Crne Gore, Matice crnogorske i Odbora za pravne i poltičke nauke CANU. Bio je glavni i odgovorni urednik časopisa Pravni zbornik (1994-2004), i član je redakcije mnogih časopisa i publikacija u oblasti društvenih nauka. Odlikovan je Medaljom rada SFRJ, dobitnik je brojnih povelja i priznanja, kao i nagrade Deveti decembar opštine Danilovgrad. Sudija je Vrhovnog suda Crne Gore.